Fetele lui Dan Cojocaru domină aruncările de disc și greutate în România

     
Diana Țigănașu, Dan Cojocaru, Lenuța Burueană

Lenuța Burueană și Diana Țigănașu sînt campioane naționale la senioare în probe diferite la Campionatul Național de atletism în aer liber. Competiția a avut loc în zilele de 7 și 8 iulie 2017, la București. Mai mult însă, cele două sportive și-au trecut în palmares medalii și în competiția rezervată sportivelor de la categoria ”tineret”.

Astfel, se poate spune fără a greși că antrenorul Dan Cojocaru domină aruncările la ”greutate” și ”disc” în România, la feminin.
”Sînt rezultate frumoase din toate punctele de vedere. Le felicit pe fete și le doresc să fie sănătoase pentru a putea munci și de aici înainte la intensitatea de pînă acum și cu ambiția de pînă acum” , a declarat Dan Cojocaru.

Lenuța Burueană a cîștigat titlul probei de aruncare a greutății cu o aruncare care a măsurat 14.98 metri. A fost a doua încercare a sportivei noastre, dar a fost și singura măsurată în tot concursul. Mai mult, ț aruncare i-a adus atletei și titlul național la tineret.
În proba respectivă și Diana Țigănașu a punctat pentru CS Ceahlăul Piatra Neamț. Încă junioară, sportiva a terminat pe locul 3 la ”greutate” la senioare, iar la ”tineret” a fost a doua, după Burueană. 13.98 metri a fost rezultatul cifric al lui Țigănașu care i-au adus aceste distincții.

Diana Țigănașu a devenit campioană națională la senioare în proba de aruncare a discului. Cea mai bună aruncare a sa a măsurat 47.79 metri, din a a treia încercare. Trebuie menționat faptul că în dreptul sportivei s-au măsurat doar două aruncări (n.n. – a doua a măsurat 46.98m), dar cu oricare dintre ele ar fi devenit campioană națională, deoarece a doua clasată, Sanda Sorescu (CSM Craiova), a terminat întrecerea cu 45.55m.
Titlul la senioare la disc a fost ”dublat” și de aurul la tineret pentru Țigănașu, cu aceeași aruncare de 47.79 metri.2017-07-09
Campionatul Național de Canotaj - Ergometru - 02.03.2019
Atletism - conferinta de presa 02.04.2018
Informatii publice