Irinei Bordeianu i s-a cântat imnul la mondiale

     - pentru titlul mondial, pietreanca a alergat 255 km prin munți


Irina Bordeianu, prima din dreapta

Irina Bordeianu a intrat, în data de 30 iulie 2017, în istoria Clubului Sportiv Ceahlăul Piatra Neamț. De asemenea, antrenoarea Iulia Olteanu Negură a intrat în cartea de istorie a clubului nostru. Irina Bordeianu este primul sportiv legitimat la CS Ceahlăul Piatra Neamț care a devenit CAMPION MONDIAL în atletism, într-un probă neolimpică. Iar antrenoarea se bucură de aceeași premieră.

Irina Bordeianu, care a plecat din Urecheni la 13 ani, s-a bucurat de succesul amintit mai sus în urma întrecerii găzduite de localitatea italiană Premana, titlul pe echipe revenind după un traseu de 6,5 kilometri, în urcare de altitudinea de 1200m la cea de 1600m.

”Ea a terminat cursa pe locul 12, la individual, dar echipa a fost cea mai bună. Alexia Hecico a fost pe 4, iar Gabriela Doroftei pe locul 5, ]n timp ce Melinda Zudor s-a clasat mai jos. Ca echipă, România a avut cel mai bun rezultat. Bucuria este și a fost imensă. Cred câ nici acum Irina nu realizează ce a făcut împreună cu celelalte fete” , a declarat Iulia Olteanu Negură, care la aproape 30 de ore de la concurs a înțeles că și ea a intrat in istoria CS Ceahlăul, ca antrenor.

Medalie ”lucrată” în Bucegi

Aurul de Premana s-a făurit însă cu multă transpirație în Munții Bucegi. Timp de 17 zile, pe cărăile din preajma Complexului Sportiv Piatra Arsă, cele patru fete ale echipei României și antrenorii lor au muncit pentru a avea o echipă gata de luptă în Italia. Pentru că acomodarea sportivelor cu altitudinea s-a făcut repede, planul antrenorilor a avut sorți de izbândă. Și vremea a fost alături de grupul de tricolori care s-a pregătit la aproape 2000 de metri în Bucegi.

”Mult au muncit la Piatra Arsă. Foarte mult. În fiecare zi au alergat fetele câte 15 kilometri pe zi. În fiecare zi au avut două antrenamente în care am căutat să ne apropiem de condițiile de concurs. Ne-am informat de pe internet și de la o senioară ce a mai concurat în Italia despre detalii legate de traseu și am căutat să găsim trasee care să fie asemănătoare cu acela de la Premana. Ne-a ieșit, iar pentru asta trebuie să le mulțumim fetelor, dar și celor care ne-au asigurat toate condițiile pentru pregătire. Totul a fost la nivel ridicat de seriozitate și profesionalism pentru a avea succes. De acasă le-am convins că se pot bate la medali, dar ca să fiu sinceră nu credeam că se poate câștiga aurul” , a mai spus Iulia Olteanu Negură.

Urmează concursuri la nivel național

Vara nu s-a terminat pentru Irina Bordeianu (15 ani) și colegele sale de la CS Ceahlăul, fiind vorba despre Laura Corhană (15 ani) și Loredana Manașcu (17 ani). Toate vor forma echipa CS Ceahlăul la ediția din acest a Campionatului Național de alergare montană pentru juniori 1. Competiția va fi în data de 20 august 2017 la Câmpulung Moldovenesc, iar obiectivul echipei antrenate de Iulia Olteanu Negură este câștigarea unei medalii.
Până atunci însă, Corhană și Manașcu vor fi la București (5-6 august 2017) pentru a căuta succesul la naționalele de atletism pentru juniori 1 pe pistă. Corhană va fi pe lista concurentelor probei de ”5000 m plat”, iar Manașcu va lua startul în cursa de ”3000 m obstacole”. În funcție de modul în care se va recupera, Irina Bordeianu va concura și ea sau nu la naționalele din capitală.2017-07-31
Campionatul Național de Canotaj - Ergometru - 02.03.2019
Atletism - conferinta de presa 02.04.2018
Informatii publice