Andreea Grăpinoiu – campioană mondială

     - Andron şi Rusu, în „barcă de bronz“ la mondiale

Andreea Grăpinoiu a reuşit marea performanţă de a câştiga medalia de aur la Campionatele Mondiale de canotaj pentru juniori de la Trakai, Lituania. Acolo unde Dorina Otea a trăit o mare dezamăgire, sportiva de la CS Ceahlăul Piatra Neamţ a izbutit pe 6 august 2017 să îşi treacă în palmares un mare succes, primul de acest gen din carieră. De asemenea, la Trakai, Monica Andron şi Alexandru Rusu au fost medaliate, cu bronz.

„Bucuria a fost şi este în continuare la cote ridicate. Ştiu foarte bine cât au muncit aceste fete pentru a urca acolo sus, în fruntea probei în care au concurat de foarte multe ori în ultimii ani. Este o medalie care înseamnă foarte mult pentru CS Ceahlăul Piatra Neamţ şi care arată că încrederea oamenilor din Consiliul Judeţean Neamţ, instituţie care a sprijinit activitatea noastră, nu a fost în zadar“, a declarat Valentin Gavril, directorul CS Ceahlăul Piatra Neamţ şi antrenorul secţiei de canotaj a acestui club.


Andreea Grăpinoiu, a doua din dreapta

Andreea Grăpinoiu a făcut parte din echipajul de „4 vâsle“ al României alături de Tabita Maftei, Simona Radiş şi Larisa Roşu, iar în finală, cronometrul s-a oprit la „6:46,270“ în momentul în care tricolorele au trecut linia de sosire. În urma lor, pe podium, au fost selecţionatele Germaniei (2) şi Elveţiei (3), iar în finală au mai concurat Marea Britanie, Statele Unite ale Americii şi Olanda.

Monica Andron şi Alexandra Rusu s-au întors şi ele fericite de la Trakai, pentru că în ziua finalelor s-au luptat pentru titlul mondial al probei de „8+1“, adică „regina“ canotajului. Cu ele în formulă, România s-a clasat pe locul 3, iar fetele termină junioratul cu bronz mondial. Timpul României în aceasta finală a fost: 6:30,270.
Titlul mondial al probei a revenit Cehiei, cu argintul s-a ales Germania, iar în afara podiumului s-au clasat Rusia, Italia şi China.


Monica Andron – a doua din stânga jos
Alexandru Rusu - a doua din stânga sus.2017-08-07
Campionatul Național de Canotaj - Ergometru - 02.03.2019
Atletism - conferinta de presa 02.04.2018
Informatii publice