Diana Ţigănaşu: „Am avut două obiective la Balcaniadă şi le-am atins pe amândouă“

     
Diana Ţigănaşu şi antrenorul Dan Cojocaru

Diana Ţigănaşu a reprezentat cu succes România la ultima ediţie a Campionatelor Balcanice de atletism pe teren acoperit pentru sportive sub 20 de ani. Atleta de la CS Ceahlăul Piatra Neamţ a pus umărul la clasarea pe locul 1 pe naţiuni a echipei tricolore în urma medaliei de argint câştigate în proba de aruncare a greutăţii. Concursul a avut loc la Sofia, capital Bulgariei, în ziua de 10 februarie 2018.

Pietreanca a reuşit să arunce „bila“ la distanţa de 14,62 metri din a doua încercare. A fost însă depăşită de grecoaica Maria Magkoulia, care în a patra serie de încercări a reuşit să bifeze 15,02 metri. Pe locul al treialea al probei s-a clasat croata Marija Tolj (14,44m), care a urcat pe podium în urma ultimei sale încercări din concurs.

„Obiectivele mele la această ediţie a Campiontelor Balcanice de atletism în sală au fost să arunc peste 14,50 metri, ceea ce am făcut, şi să iau o medalie, şi am venit acasă cu medalia de argint. Aşadar, am avut două obiective la Balcaniadă şi le-am atins pe amândouă. Este foarte bun începutul de an şi am astfel încredere că pot face lucruri frumoase în 2018. Marele obiective ale anului sunt participarea la Cupa Europei de aruncări lungi pentru seniori şi tineret, în Portugalia, şi calififcarea în finala Campionatului Mondial de juniori 1, categorie de vârstă la care voi avea dreptul să particip şi în 2019“, a declarat Diana Ţigănaşu.

În 2018, înaintea acestei medalii câştigate în Bulgaria, Diana Ţigănaşu reuşise să mai câştige alte două medalii. Ea a concurat la naţionalele în sală de la Bucureşti, iar cea mai bună aruncare a sa a măsurat 14,72 metri. Cu această „cifră“, Ţigănaşu a terminat a treia în proba senioarelor, după Lenuţa Burueană (15,93 m), sportivă cu dublă legitimare CS Ceahlăul Piatra Neamţ / CSA Steaua Bucureşti, şi Andreea Huzum-Vitan (CS Botoşani – 15,29m), şi a doua în proba de tineret, după Burueană.2018-02-14
Campionatul Național de Canotaj - Ergometru - 02.03.2019
Atletism - conferinta de presa 02.04.2018
Informatii publice