Lenuţa Burueană, prima medalie internaţională pentru CS Ceahlăul şi CSA Steaua

     
Lenuţa Burueană

Lenuţa Burueană are în palmares o nouă medalie la nivel internaţional ca şi senioară, după desfăşurarea ediţiei 2018 a Campionatelor Balcanice de atletism în sală de la Istanbul. Pietreanca ce are acum dublă legitimare la CS Ceahlăul Piatra Neamţ şi CSA Steaua Bucureşti, din data de 17 februarie 2018, a terminat a treia proba de aruncare a greutăţii, cu rezulatul de 15,85 metri.

Antrenorul Dan Cojocaru este mulţumit de rezulatul cifric şi speră ca în 2018, eleva sa să reuşească să îndeplinească baremul de participare la Campionatul European pentru seniori din vară. „Mă bucură mult faptul că a reuşit să se stabilizeze în preajma pragului de şaisprezece metri. Asta înseamnă un progres şi înseamnă că are posibilităţi de a arunca şi mai mult. Marele său obiectiv pentru anul 2018 este să îndeplinească baremul de participare la Campionatul European pentru seniori din vară, adică să arunce măcar 16.50 metri“, a precizat Dan Cojocaru. Medalia trecută în contul atletei pietrence a însemnat un plus pentru delegaţia României la această balcaniadă, care s-a impus în clasamentul pe naţiuni, ca şi la juniori.
Un alt obiectiv al viitorului apropiat pentru Lenuţa Burueană este o clasare în primele şase la Cupa Europei pe naţiuni pentru tineret. Concursul va fi în zilele de 10 şi 11 martie, în Portugalia, iar între competitoare poate fi şi junioara Diana Ţigănaşu, de la CS Ceahlăul.

Lenuţa Burueană a mai câştigat în 2018 două medalii de aur în proba de aruncare a greutăţii la naţionalele de seniori şi tineret, cea mai bună încercare a sa măsurând 15,93 metri. La naţionalele universitare, sportiva a concurat pentru Universitatea „Ştefan cel Mare“ din Suceava şi a câştigat titlul în proba amintită mai sus.2018-02-21
Campionatul Național de Canotaj - Ergometru - 02.03.2019
Atletism - conferinta de presa 02.04.2018
Informatii publice