Trei medalii pentru CS Ceahlăul la naţionalele pe ergometru

     
Elisabeta Lipă

CS Ceahlăul Piatra Neamţ a organizat în ziua de 17 martie 2018 ediţia din acest an a Campionatelor Naţionale de Canotaj pe ergometru. Concursul a fost destinat categoriilor copii, cadeţi, juniori, seniori şi veterani şi a adunat la start 328 de sportivi de la mai multe cluburi din ţară. Evenimentul a avut loc în Sala Ceahlăul din Piatra Neamţ şi a fost onorat cu prezenţa de foarte mulţi medaliaţi la Jocurile Olimpice, la Campionate Mondiale, Campionate Europene şi Campionate Balcanice. A fost preşedintele federaţiei de specialitate, Elisabeta Lipă (de 5 ori campioană olimpică), au fost Doina Ignat (de 4 ori campioană olimpică) şi Viorica Susanu (de 4 ori campioană olimpică), antrenorul lotului olimpic, Mircea Roman, dar şi actualele campioane mondiale Gianina Beleagă şi Ionela Lehaci.

Ca şi gazdă a întrecerii, clubul pietrean nu a avut vreun sportiv pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Dănuţ Nanea a terminat cu argint concursul seniorilor, proba individuală, perechea Amalia Smochină – Larisa Lupaşcu a fost „de argint“ la categorie uşoară (senioare), iar cu bronzul s-a mulţumit „dublul“ Denisa Popa – Catrinela Vişan, care a punctat pentru LPS Piatra Neamţ (senioare).

„Consider că din punctul de vedere al organizării, oamenii au plecat foarte mulţumiţi de la Piatra Neamţ. Ne-am străduit să facem totul pentru ca sportivii să beneficieze de cele mai bune condiţii de concurs. S-a muncit mult, s-au căutat soluţii, s-au rezolvat problemele apărute, dar la final ţin să le mulţumesc tuturor celor cu care am colaborat pentru reuşita acestei întreceri. Cât priveşte competiţia în sine, a fost un test reuşit pentru sportivi pentru a vedea la cel nivel sunt cu pregătirea înainte de ieşirea pe apă. Rezultatele nu sunt decisive pentru selecţia pentru loturile naţionale, dar se va ţine cont de ele“, a declarat Valentin Gavril, directorul CS Ceahlăul şi antrenor al secţiei de canotaj a aceluiaşi club.

Pentru canotori urmează pregătirea pentru participarea la concursurile pe apă din primăvara lui 2018. Prima întrecere va avea loc în luna aprilie, după Paşte, la Timişoara, unde se vor desfăşura Campionatele Naţionale de Canotaj, proba de fond (6.000 de metri), pe râul Bega, atât pentru seniori, cât şi pentru juniori.2018-03-20
Campionatul Național de Canotaj - Ergometru - 02.03.2019
Atletism - conferinta de presa 02.04.2018
Informatii publice