Atletismul și-a prezentat rezultatele de față cu primarul Dragoș Chitic

     
CS Ceahlăul Piatra Neamț a organizat luni, 02.04.2018, o conferință de presă în care și-a prezentat rezultatele consemnate în dreptul sportivilor secției de atletism în sezonul de sală al anului în curs. La întâlnire a fost prezent și Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra Neamț și unul dintre susținătorii activității acestei unități sportive.

Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra Neamț:
”Este o mare bucurie să fiu aici și să văd oameni cu rezultate. Sportul rămâne pentru Primăria Piatra Neamț cu o atenție deosebită. Finanţăm cluburile sportive, evenimente sportive, totodată punem în valoare bazele pe care le avem în oraş. Conform Legii 350/2005 sînt trei sesiuni de finanţare. Cea de-a doua din acest an s-a încheiat ca şi perioadă de depunere vineri, 30 martie, şi comisia stabilită de Consiliul Local va analiza şi va finanţa acele evenimente care sînt importante pentru comunitate, fără să neglijăm nici una din ramurile sportive. Important este să finanţăm performanţa, important este ca prin banii pe care municipiul îi alocă sportului să se obţină rezultate deosebite. Nu este un buget foarte generos, dar, simt eu că momentul greu financiar al Primăriei Piatra Neamţ a trecut şi am aflat o certitudine – începînd cu acest an, bugetul municipiului va creşte şi implicit şi bugetul alocat sportului va fi mai mare de la un an la altul. Felicitări sportivilor pentru rezultatele deosebite de până acum”.

La inițiativa directorului Valentin Gavril, antrenoarea Iulia Olteanu Negură și juniorul Robert Gavril au prezentat primii reușitele din sezonul de iarnă recent încheiat. Pe 31 martie 2018, Robert Gavril a câștigat medaliile de aur la naționale la categoria ”copii 1” în probele de 60 metri și 200 metri și a punctat pentru LPS Piatra Neamț. În proba de sprint 60 metri, pietreanul a triumfat cu timpul de 8 secunde și 22 sutimi, fiind urmat în ierarhie de Ianis Moise (CSM Ploiești) și Andrei Manolescu-Neacșu (AC Iacris București). Proba de 200 metri a fost domonată pe tânărul nemțean, care a câștigat cu timpul de 24 de secunde și 80 sutimi. Podiumul cursei a fost completat de Andrei Manolescu-Neacșu (AC Iacris București) și David Popescu (CSM București). ”La proba de 200 de metri, unii dintre adversarii săi au renunțat să mai participe știind că nu pot câștiga” , a povestit antrenorul Iulia Olteanu Negură.
Lorena Hurdubei a devenit dublă campioană națională la naționalele copiilor, ea concurând la categoria ”copii 1”. Ca și colegul amintit mai sus, Hurdubei s-a impus în proba de viteză ”60m”, iar la ”200m” s- mulțumit cu bronzul. Atleta a punctat de această dată pentru CS Ceahlăul Piatra Neamț.
Campion național a devenit pentru CS Ceahlăul un alt copil, la categoria ”copii 2”. Adi David s-a impus în concursul alergătorilor din proba de ”600 metri”, el oprind cronometrul la 1 minut, 49 de secunde și 24 de sutimi. Adi David este elev în clasa a III-a a Școlii din Bălțătești, acolo unde a fost descoperit de profesorul de sport Răzvan Andrei, fost atlet la CS Ceahlăul Piatra Neamț, club la care a lucrat cu antrenoarea Iulia Olteanu Negură.

Ion Iorga și Dan Cojocaru au atras atenția asupra a ceea ce urmează
Antrenori cu vechime în istoria atletismului pietrean, Ion Iorga și Dan Cojocaru au evidențiat faptul că acest sport are în prezent rezultate și perspectivă. „Am peste 40 de ani vechime la CS Ceahlăul şi vă spun sincer că parcă niciodată n-am avut aşa de mulţi sportivi de calitate ca în acest an. Îi felicit pe colegii mei şi pe sportivi, pentru că prin ei ne facem şi noi datoria şi ne facem văzuţi. La un club aşa mic, parcă performanţa depăşeşte condiţiile şi mă refer în primul rînd la pista de atletism care este aproape impracticabilă. E spartă în totalitate“, a spus Ion Iorga în fața primarului Dragoș Chitic.
Dan Cojocaru a transmis parcă un alt mesaj și anume acela de a face totul pentru a avea grijă de valorile actuale, care pot fi schimbul de mâine în ceea ce privește antrenorii, și de a dezvolta și mai mult anumite probe la Piatra Neamț. „Avem rezultate de la copiii pînă la seniori. Este extrem de important pentru atletismul din Piatra Neamţ că în momentul acesta avem două campioane de seniori. Poate de pe vremea Iuliei sau şi mai înainte nu ne-am mai întîlnit cu aşa ceva. Lenuţa Burueană, campioană naţională la aruncarea greutăţii şi Diana Ioana Ţigănaşu, campioană naţională la aruncarea discului sînt şi campioane naţionale de tineret. Am avut şansa de o selecţie excepţională. Şi eu, şi domnul Iorga sîntem aproape de final de carieră, vor urma alţi antrenori şi este foarte important ca această zonă să se manifeste în probele de aruncări: disc, ciocan, suliţă, greutate“, a precizat Dan Cojocaru.

Referindu-se la titlurile naționale la senioare deținute acum de CS Ceahlăul, Dan Cojocaru a menționat că Lenuța Burueană este campioană la senioare și tineret la ”greutate”, în timp ce Diana Țigănașu domină proba de ”disc” la senioare, tineret și junioare I. Fiecare dintre sportive are obiective majore pentru 2018. Burueană vrea să îndeplinească baremul pentru participare la Campionatul European de seniori, iar Țigănașu visează la o clasare cât mai sus în ierarhia Campionatului Mondial pentru juniori 1.

Ovidiu Țoc, directorul LPS Piatra Neamț, a încheiat conferința de presă spunând că este bucuros că vede oameni de succes în lumea sportului. A transmis felicitări sportivilor și antrenorilor și le-a urat succes pe mai departe.2018-04-02
Campionatul Național de Canotaj - Ergometru - 02.03.2019
Atletism - conferinta de presa 02.04.2018
Informatii publice