Irina Bordeanu încarcă bateriile pentru mondialul din Andorra

      Irina Bordeanu a devenit pe 4 august 2018 vicecampioană națională în proba junioarelor I de alergare montană pe distanța de 6 kilometri și s-a calificat astfel la Campionatul Mondial de alergare montană ce va avea loc în Andorra. Eleva antrenoarei Iulia Olteanu Negură a încheiat cursa de la Câmpulung Moldovenesc în 40 de minute și 4 secunde, fiind în urma colegei de la echipa națională, Alxia Hecico, de la LPS Baia Mare (38 minute și 42 secunde), dar înaintea Loredanei Viziteu (LPS Botoșani – 40 minute și 10 secunde).

„Ocupantele podiumului la campionatul național din acest an s-au calificat la Campionatul Mondial. O avem pe Irina printre aceste componente ale echipei naționale și suntem bucuroși de performanța sa. Ea a rămas să continue pregătirea pentru concursul din septembrie”, a declarat Iulia Olteanu Negură.

După spusele antrenoarei, Irina Bordeanu se pregătește la Piatra Neamț până în ziua de 20 august, când va ajunge în cantonamentul echipei naționale programat la Piatra Arsă. Acolo, alături de celelalte colege, sportiva va rămâne până pe 13 septembrie, cînd tricolorele vor părăsi baza sportivă pentru a pleca spre Andorra. „Avem deja un program bine stabilit și pentru cantonamentul din Piatra Arsă, acolo unde vom încerca să ducem echipa la un nivel foarte bun în vederea atingerii obiectivului nostru, adică să luăm o medalie la mondiale. Până la plecarea în Piatra Arsă, Irina Bordeanu se va pregăti la Piatra Neamț, dar și în Masivul Ceahlău, unde ajungem o dată pe săptămână” , a mai spus Iulia Olteanu Negură. În 2017, echipa națională a României, cu sportiva de la CS Ceahlăul în componență, a devenit campioană mondială la junioare.

În afara Irinei Bordeanu, la naționalele de alergare montană de la Câmpulung Moldovenesc au mai concurat pentru CS Ceahlăul-LPS Piatra Neamț și Laura Corhană, care a terminat cursa pe locul 7, dar și Loredana Manașcu, care a trecut linia de sosirea a zecea.2018-08-10
Campionatul Național de Canotaj - Ergometru - 02.03.2019
Atletism - conferinta de presa 02.04.2018
Informatii publice