15 septembrie – Ziua în care Irina Bordeanu îşi apără titlul mondial

     

Irina Bordeanu a încheiat cu bine cantonamentul de la Piatra Arsă, acolo unde a stat în ultimele trei săptămâni împreună cu celelalte componente ale lotului naţional de alergare montantă, la categoria junioare 1. Sportiva de la CS Ceahlăul Piatra Neamţ a plecat spre Andorra, acolo unde sâmbătă, 15 septembrie 2018, va avea loc cursa pentru titlurile mondiale la alergare montană pe echipe şi individual.

România merge în Andorra pentru a-şi apăra titlul câştigat în mod surprinzător în 2017, în Italia. Din echipa de anul trecut mai sunt prezente şi în Andorra pietreanca Irina Bordeanu şi băimăreanca Alexia Hecico. Alături de ele vor purta echipamentul cu tricolor Loredana Viziteu (Botoşani) şi Angela Olenici (Suceava).

„Cursa va fi în lungime de şapte kilometri şi trei sute de metri. Sunt pregătite pentru orice provocare. Au mers bine ca timp în cantonamentul din Bucegi şi credem că avem speranţe la o medalie. De fapt acesta este şi obiectivul, câştigarea unei medalii la Campionatul Mondial“, a declarat Iulia Olteanu Negură, antrenoarea Irinei Bordeanu.

Sportiva a stat în cantonament timp de trei săptămâni în Bucegi, acolo unde în şase zile pe săptămână s-a alergat prin munţi. Din cele şase zile ale unei săptămâni, în patru zile fiecare sportivă menţionată mai sus alerga aproape 20 de kilometri, pentru ca în celelalte două zile „porţia“ să fie de numai 14 kilometri.2018-09-14
Campionatul Național de Canotaj - Ergometru - 02.03.2019
Atletism - conferinta de presa 02.04.2018
Informatii publice