Bronz mondial pentru Irina Bordeanu

     

Bronz mondial pentru Irina Bordeanu Echipa de junioare a României care a participat la Campionatul Mondial de alergare montană a reuşit o clasare pe locul 3 şi şi-a îndeplinit astfel obiectivul, câştigarea unei medalii. Între fetele care au reprezentat România la întrecerea din Andorra a fost şi Irina Bordeanu, atletă a CS Ceahlăul Piatra Neamţ.

Irina Bordeanu, Alexia Hecico, Loredana Viziteu şi Angelica Olenici au format cvartetul care a încercat să menţină România în fruntea ierarhiei mondiale, după surpriza din 2017. În Italia, Bordeanu şi Hecico au făcut au avut alături alte două colege.
„Echipa şi-a îndeplinit obiectivul impus. Fetele au câştigat medalie, aşa cum şi-au dorit foarte mult înainte de întrecere şi aşa cum au visat în timpul cantonamentului pe care l-au făcut în Bucegi. Este un rezultat foarte bun. Este încununarea ambiţiei unui copil muncitor, dornic de a realiza ceva frumos în viaţă“, a declarat Iulia Olteanu Negură, antrenoarea de la club a Irinei Bordeanu.

Tricolerele au terminat cursa în urma noii campioanei mondiale Uganda, în timp ce argintul a revenit Italiei. În urma selecţionatei române au fost echipele din Franţa, Turcia, Statele Unite ale Americii, Republica Cehă, Marea Britanie, Slovenia, Germania, Polonia, Ungaria şi Portugalia.

La ediţia cu numărul 34 a Campionatului Mondial de alergare montană aceasta a fost singura medalie adjudecată de România. La juniori, tricolorii au terminat pe locul 4 din 13 echipe participante, iar la seniori România nu a avut reprezentanţi nici la feminin şi nici la masculin.2018-09-18
Campionatul Național de Canotaj - Ergometru - 02.03.2019
Atletism - conferinta de presa 02.04.2018
Informatii publice