Dămuc, gazda naţionalelor de alergare montană pe 30 de kilometri

     

Comuna Dămuc va fi în ziua de 22 septembrie 2018 în atenţia iubitorilor de atletism. Aceasta deoarece Federaţia Română de Atletism a acceptat iniţiativa de a organiza aici ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Alergare montană pe distanţa de 30 de kilometri. După măsurători şi mai multe zile petrecute în păduri pentru a găsi cel mai bun traseu, gazdele s-au oprit asupra unei variante a cărei diferenţă de nivel este de 1400 de metri. Startul şi sosirea se vor consemna din zona Bazei Sportive Şugău, din comuna Dămuc, sat Huisurez.

„Am muncit mult pentru a oferi sportivilor un concurs atractiv şi care să le rămână în memorie şi pentru frumuseţea locurilor de aici de la Dămuc. Consider că am găsit un traseu care are de toate pentru o cursă pe o asemenea distanţă şi cred că, în final, Dămucul va mai putea fi ales pentru competiţii viitoare de acest gen“, a declarat Iulia Olteanu Negură, antrenor la CS Ceahlăul Piatra Neamţ şi persoana care s-a ocupat în mod special de detaliile Campionatului Naţional de Alergare montană pe 30 de kilometri.
Trebuie menţionat că întrecerea este rezervată categoriilor de seniori, tineret şi juniori 1. Clasamentele vor fi întocmite atât individual, cât şi pe echipe. „Conform regulamentului competiţiei, înscrierea s-a terminat la data de 12 septembrie. Nu vor fi acceptaţi în traseul juniorii 1 care sunt în primul an la această categorie şi nici alţii mai mici. Cursa va fi identică din punctul de vedere al traseului pentru toţi cei care vor concura“, a mai spus Iulia Olteanu Negură.

CS Ceahlăul Piatra Neamţ va fi reprezentat în concurs de trei sportivi: Ionuţ Alexandru Husariu, Tudor Ilare şi Alin Iancu. Aceştia vor forma şi echipa de seniori a clubului.

În paralel, organizatorii, Federaţia Română de Atletism, Asociaţia Judeţeană de Atletism şi Asociaţia Juvenala, au programat o competiţie dedicată amatorilor de alergare montană. Astfel, vor fi curse de maraton - 43 kilometri, semimaraton – 21 kilometri, şi un cross pentru copii.2018-09-20
Campionatul Național de Canotaj - Ergometru - 02.03.2019
Atletism - conferinta de presa 02.04.2018
Informatii publice