Medalii de toate culorile de la europenele de karate tradițional

     
Teodor Sava și antrenorul Paul Pintilie Secția de karate a CS Ceahlăul Piatra Neamț a avut trei reprezentanți la Campionatul European de karate tradițional, care a avut loc în perioada 14-16 septembrie în Serbia. Concursul găzduit de Belgrad a avut la start 220 de concurenți din 22 de țări.

Sportivii medaliați cu aur la competiție au fost Teodor Sava și Vlad Filip, care alături de brăileanul Andrei Fătu, au câștigat proba de kata pe echipe la categoria juniori. De menționat este faptul că în mod nodmral echipa României ar fi fost alcătuită din trei pietreni, numai că la Belgrad nu a mai putut face deplasarea sportivul Horia Șerban. Acestuia i-a decedat bunicul înainte de deplasare și a renunțat la participare. În afara medaliei la echipe, Sava și-a mai trecut în palmares o medalie de bronz la kumite individual și una la kumite ko go. De asemenea, Filip a avut argint la kumite individual și bronz la kumite ko go. ”Pentru mine a fost o oonoare și o mare bucurie să pot reprezenta România pentru a patra oară în carieră la o competiție europeană sau mondială. Sunt mulțumit de rezultate” , a declarat Teodor Sava.

Antrenorul său, Paul Pintilie, a fost prezent la întrecerea de la Belgrad în calitate de sportiv la categoria veterani 55-59 ani, de antrenor al lotului național, dar și de arbitru. Ca sportiv, Pintilie s-a întors acasă cu aur la kata și argint în probele de fukugo și kumite individual. Ca arbitru a oficiat mai multe partide, dar peste toate a avut și timp de a vedea lucruri interesante în Serbia. ”Am vrut să mă antrenez pentru a fi într-o formă cât mai bună la concurs. De aceea am avut acces într-o sală din Belgrad unde am avut șansa de a vedea mai mulți tineri, cred că practicanți de baschet, care făceau pregătire fizică. Am remarcat plăcerea lor de a face sport. Am remarcat că nu considerau prezența în sală dreptu un chin. La noi, o oră de sport pe săptămână în școală te distrugi ca nație. Asta trebuie schimbat. Cât priveșpte prezența noastră la Belgrad, țin să mulțumesc firmelor Rifil și Banesto pentru sprijinul acordat” , a precizat Paul Pintilie, care de altfel s-a declarat foarte mulțumit de rezultate.

Karateca de la CS Ceahlăul nu au pauză. Pentru ei vine un campionat național la Iași, după care la finele lunii noiembrie va fi Campionatul European de Fudokan, din Slovenia.2018-09-21
Campionatul Național de Canotaj - Ergometru - 02.03.2019
Atletism - conferinta de presa 02.04.2018
Informatii publice