România nu și-a îndeplinit obiectivul la europenele de canotaj pentru juniori

     România a fost reprezentată în perioada 17-19 mai 2019 în Germani, la Essen, de lotul tricolor deplasat pentru participarea la Campionatul European de Canotaj pentru juniori. Echipa națională, din care a făcut parte și sportiva noastră, Laura Pal, avea ca obiectiv câștigarea a două sau trei medalii la această întrecere, fapt nerealizat.
De aceea, se pare că săptămâna viitoare se anunță ședință la Federația Română de Canotaj pentru a se analiza prestația echipajelor românești și de ce s-a ajuns la asemenea rezultat.

Valentin Gavril, director CS Ceahlăul:
”România s-a întors de la această ediție a europenelor fără medalie câștigată, ceea ce reprezintă un eșec. Este per total un rezultat foarte, foarte slab. Va fi o ședință la federație și vom vedea cauzele acestei nereușite și modul cum putem repara situația. Laura Pal rămâne în pregătire cu lotul și va munci pentru a ajunge la mondialele din acest an rezervate juniorilor, din luna august, din Japonia”.

Laura Pal și colegele sale din barca de ”4 rame”, Gabriela Paraschiv, Liliana Bălăucă și Alexandra Ungureanu, nu au reușit decât o clasare pe locul 5 în finala probei. Timpul lor a fost de 6 minute, 54 de secunde, și 64 sutimi, în timp ce învingătoarea, Germania, a încheiat proba de 2000 de metri cu timpul de 6 minute, 45 secunde și 45 sutimi. Italiencele au câștigat argintul cu un timp mai slab ca al campioanelor europene cu aproape două secunde, în timp ce danezele au luat bronz cu 6 minute, 48 secunde și 21 sutimi. Cu un timp mai bun ca al României cu ceva mai bine de două secunde Turcia a terminat pe 4. În finală a mai concurat și echipajul Poloniei.

Laura Pal, canotoare CS Ceahlăul, după finala de la Essen:
”Încep prin a spune că sunt mândră de mine și de echipa mea! Nu sunt dezamăgită de acest concurs, ba mai mult sunt încurajată să devin mai bună și să-mi doresc mai mult. Așa că las în urmă ce a fost și privesc înainte”.2019-05-20
Campionatul Național de Canotaj - Ergometru - 02.03.2019
Atletism - conferinta de presa 02.04.2018
Informatii publice