Ionuț Husariu, medalie pentru România

     Ionuț Husariu, atlet legitimat la Clubul Sportiv Ceahlăul Piatra Neamț, a fost sîmbătă, 18 mai 2019, chiar de ziua sa de naștere, între concurenții Campionatelor Balcanice de Alergare Montană. Concursul a avut la la Câmpulung Moldovenesc și a adunat la start cei mai buni sportivi din această zonă a Europei. După acest concurs, visurile sportivului nostru sunt și mai mari.

Ionuț Husariu a câștigat medalia de argint a Campionatului Balcanic de alergare Montană ca și component al naționalei de seniori a României. Tricolorii au încheiat concursul pe locul 2, după Turcia, dar înaintea Sloveniei. Ca reușită individuală, Ionuț Husariu a terminat cursa de 12.000 de metri pe locul 7, cu timpul de 1 oră, 13 minute și 40 sutimi.

„A câștiga o medalie la acest nivel este o realizare de foarte mare importanță. Țin să îl felicit pentru reușita sa, pentru ambiția de care a dat dovadă și pentru determinarea dina antrenamwente. Condițiile de concurs nu l-au ajutat însă și nu i-au fost pe plac. A plouat foarte tare și traseul a devenit extrem de dificil“, a declarat Iulia Olteanu, antrenorul sportivului la CS Ceahlăul.

Visul lui Ionuț Husariu este acum de a ajunge la Campionatul Mondial de Alergare Montană pe distnță lungă, adică 40 de kilomeri. Competiția este aunțată în calendarul internațional pentru luna noiembrie și ar urma să se desfășoare în Argentina. El face parte deja din lotul lărgit al României.2019-05-20
Campionatul Național de Canotaj - Ergometru - 02.03.2019
Atletism - conferinta de presa 02.04.2018
Informatii publice