Obiective îndeplinite pentru atleții CS Ceahlăul și LPS Piatra Neamț

logo login20191015 3Delegația atleților legitimați în cadrul Clubului Sportiv Ceahlăul și LPS Piatra-Neamț a confirmat așteptările pe parcursul desfășurării întrecerii etapei finale a Campionatului Național de juniori II. Destinat categoriei de vârstă 16-17 ani, evenimentul sportiv s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute (sâmbătă și duminică), la Pitești.


Coordonată de profesorii Dan Cojocaru, Iulia Negură-Olteanu și Ion Iorga, echipa pietreană a fost sponsorizată pentru respectiva deplasare și participare de Primăria Piatra-Neamț. ~ntre performerii care s-au evidențiat se numără: Cătălin Gherasim (dublu campion național la aruncarea suliței-63 metri și 91 centimetri, respectiv aruncarea greutății-18 metri și 85 centimetri). Cu propria-i performanță cifrică, Cătălin Gherasim a reușit să obțină și baremul de participare la Campionatul European de cadeți, întrecere stabilită pentru luna iulie, la Ierusalim. Pentru concursul din Israel, elevul profesorului
Dan Cojocaru are stabilit drept obiectiv calificarea în finala probei de aruncare a greutății.
"Gândind că prin cei 19 metri 29 centimetri el are al patrulea rezultat european al sezonului în proba de aruncare a greutății, cred că este un obiectiv realizabil", completa antrenorul Dan Cojocaru.
O altă medalie din concursul Naționalelor de la Pitești a fost adjudecată de atleta Adina Fîrțală. ~ncă junioară III, aceasta a urcat pe locul II la proba de aruncare a greutății (cu bilă de 3 kg), în urma rezultatului de 12 metri și 80 centimetri. "Rezultatul este unul pozitiv, în condițiile în care vremea de concurs în a doua zi a fost cu ploaie și furtună", a adăugat profesorul Cojocaru.
Adina este, la rândul ei, cooptată în lotul Festivalului Olimpic al Tineretului European. Pentru respectiva competiție continentală, ea va fi însoțită de colegul Darius Gavriloaia. Ultimul este elevul profesorului Ion Iorga. La Pitești a fost cel mai bun concurent la vârsta de selecție pentru FOTE. Alături de Gavriloaia a reprezentat CS Ceahlăul și Robert Gavril. Elev al profesoarei Iulia Negură-Olteanu, acesta din urmă a terminat pe locul IV, la mare luptă, cu al său coleg, Darius Gavriloaia, întrecerea probei de 400 metri plat, în finala de la Pitești.
Dintre atleții CS Ceahlăul participanți în reuniunea atletică de sâmbătă și duminică s-au mai remarcat, la categoria seniorilor: Diana Ioana }igănașu (locul I la aruncarea greutății), respectiv Silviu Munteanu (locul II la 100 metri plat și locul III la 200 metri).
"Credem că am lăsat în urmă rezultate bune și foarte bune, în concursul de la Pitești. Acum, urmează să ne îndreptăm atenția pentru obiectivele stabilite la concursurile de vară", a completat profesorul Dan Cojocaru.

 


Tipărire   Email