Luptatorii de nationala sint in Serbia

vasile dudau1Luptatorii Vasile Dudau (FOTO 1) si Mihai Mihut (FOTO 2), medaliati cu aur si, respectiv, bronz la ultima editie a nationalelor de cadeti desfasurata in Sala Ceahlaul, au o vara aglomerata. Sportivii de la CS Ceahlaul Piatra Neamt, impreuna cu antrenorul Ion Purcariu si cu alti componenti ai lotului national de cadeti, au ajuns in Serbia.

 

La Subotica, in zilele de 2 si 3 iulie, vor particvipa la un puternic turneu amical la care vor ajunge 18 delegatii din Europa. „Merg cei doi sportivi ai nostri si altii din tara din lotul cu care vom intra in cantonament inainte de europene. Ne intereseaza sa vedem nivelul la care sintem si sa stim din timp ce pot adversarii nostri“, a declarat Ion Purcariu, antrenor la CS Ceahlaul si secund al lotului national de cadeti al Romaniei.

Vor fi prezenti acolo luptatori din tari cu traditie in acest sport precum, Rusia, Belarus, Turcia, Ucraina, Bulgaria sau Polonia, dar si din Germania, Italia, Austria sau Suedia, ca sa fie enumerate doar o parte din tarile reprezentate la Subotica.mihai mihut1

Dupa revenirea din Serbia, sportivii mai sus mentionati, plus Mircea Ionescu, vor continua pregatirea la Piatra Neamt, iar din 11 iulie vor intra in cantonament cu lotul tricolor. Si-au anuntat prezenta la stagiul de la Piatra Neamt aproximativ 20 de sportivi, toti medaliati la nationalele din 10-12 iunie 2011. „Impreuna cu membrii conducerii federatiei am stabilit componenta echipei care va veni la Piatra Neamt. Desi n-au fost campioni, Mihut si Ionescu au sanse de a merge in Polonia“, a mai spus Purcariu.

Stagiul se va incheia in preajma datei de 5 august, dupa care romanii, sub comanda antrenorilor Victor Baciu (principal), Stefan Rusu si Ion Purcariu, vor pleca spre Varsovia. Europenele vor avea loc intre 8 si 14 august, iar doua saptamini mai tirziu, sportivii vor avea pretentii la aurul mondial odata cu desfasurarea in Ungaria a campionatelor lumii.


Tipărire   Email