Bogdan Munteanu, George Cusu si Mihnea Pintilie, campioni europeni

karate1Sectia de karate a Clubul Sportiv Ceahlaul Piatra Neamt a imbogatit salba de medalii pe anul 2011 cu alte trei distinctii la Campionatul European de karate traditional.

Desfasurat in Israel la mijlocul lunii noiembrie, concursul a strins sportivi din toate colturile „batrinului continent“, iar Romania s-a intors acasa cu mai multe medalii. Una de aur a revenit echipei de juniori, in proba de kumite, formatie alcatuita din pietrenii
Bogdan Munteanu, George Cusu si Mihnea Pintilie.Munteanu a mai venit acasa cu un bronz in proba de embu, iar la kata aceeasi echipa a terminat pe locul III. „Ma bucur foarte mult ca a venit si primul nostru titlu european la karate traditional si ca, desi au lucrat foarte putin pentru kata la club, cei trei sportivi de la Ceahlaul au terminat pe podium“, a declarat Paul Pintilie, antrenorul celor de la CS Ceahlaul.

Munteanu a mai concurat si la kumite individual, dar a terminat competitia abia pe locul cinci. „Regret ca nu am luat medalie la kumite individual, dar cred ca s-a acumulat oboseala dupa pregatirea facuta in cantonament“, a precizat cel mai medaliat dintre pietreni, Bogdan Munteanu.

In afara participarii la concurs, celor de la CS Ceahlaul le vor ramine si amintirile din Israel. Prezenta in „Tara Sfinta“ le-a dat posibilitatea romanilor sa viziteze Betheemul, localitatea in care s-a nascut Iisus Hristos, si Ierusalimul, unde este „Mormintul Sfint“. „Sint locuri care imi vor ramine in memorie si sintem extrem de fericiti ca am ajuns acolo“, a concluzionat Paul Pintilie.

Acesta a mai anuntat ca pina la finele anului 2011 va mai cauta resurse financiare pentru ca elevii sai convocati in lotul tricolor sa poate face deplasarea la campionatul mondial de fudokan ce va fi la Belgrad saptamina
viitoare. De asemenea, la Piatra Neamt, in decembrie, Pintilie vrea organizarea unei competitii pentru copii de pina la 14 ani.


Tipărire   Email