Obiectiv realizat pentru canotajul pietrean, la Varese

20220810Canotajul pietrean de mare performanță a adus rezultate însemnate în acest sezon oficial 2022 și de la întrecerea Campionatului Mondial rezervat categoriilor tineret și juniori. Concursul s-a desfășurat la Varese (Italia) în finalul lunii trecute (25-31 iulie). Delegația "tricoloră" s-a încununat, la final, cu șapte medalii.

România a participat cu zece echipaje în lotul de tineret, respectiv unsprezece echipaje în lotul de juniori. Prima secțiune a fost reprezentată de 43 sportivi, în vreme ce la categoria juniori au concurat 42 sportivi. Raportând la numărul de medalii, întrecerea Campionatului Mondial de tineret a adus reprezentanților noștri în clasamentul final un onorabil loc VI. "Tricolorii" au devansat loturile Australiei, Belgiei și Olandei, însă s-au clasat în urma selecționatelor din Italia, Statele Unite, Marea Britanie, Germania și Grecia.
Grupările pietrene Liceul cu Program Sportiv și CS Ceahlăul le-au avut ca participante pe elevele coordonate de profesorul Valentin Gavril, directorul celui mai valoros club de mare performanță din județ. ~n proba feminină de patru plus unu rame Beatrice Piseru și Georgiana Blanariu au reprezentat "motoarele" ambarcațiunii și împreună cu celelalte colege și-au apropiat medalia de bronz. "Un aspect important a fost acela că s-au doborât recordurile mondiale, chiar și de a șasea echipă. Vă dați seama că s-a mers foarte puternic pe durata cursei, iar cercetarea își realizează din plin obiectivele propuse! Pentru noi și cei care ne conduc, asta înseamnă că trebuiesc făcute investiții și mai multe la nivel de performanță, în cazul în care mai vrem să obținem rezultate deosebite cu următoarele cicluri olimpice, la viitoarea ediție a competiției supreme", a concluzionat profesorul Valentin Gavril. Coordonator al secției de canotaj la CS Ceahlăul, acesta a reprezentat pe durata Campionatului Mondial din Italia și staff-ul federal, în calitate de vicepreședinte al FR Canotaj. Antrenorul Valentin Gavril s-a declarat mulțumit de rezultatele celor două eleve ale sale în competiția mondială de la Varese. "Blanariu și Piseru au fost medaliate, deși sunt abia în primul lor an de juniorat. Sperăm ca sezonul următor să avem cel puțin patru reprezentanți cu rezultate însemnate, la aceste Campionate Mondiale. Fără o finanțare puternică primită de pe plan local și național, nu avem cum ajunge, din nou, sus în clasament", a conchis directorul CS Ceahlăul.


Tipărire   Email