Vasile Dudau, medalie nationala la final de 2011

vasile dudau2Vasile Dudau a incheiat anul sportiv 2011 fericit pentru ca la Cupa Romaniei la lupte, pentru juniori, care a avut loc la Arad, a terminat concursul pe locul 3 la categoria de greutate 55 kilograme. Este o medalie de bronz care incununeaza un an competitional bun pentru luptatoul de la Clubul Sportiv Ceahlaul Piatra Neamt, unde a fost antrenat de Ion Purcariu si Ioan Popa.

 

De asemenea, rezultatul poate fi considerat un succes, pentru ca de fapt Vasile Dudau este cadet, iar primul an de junioart va fi abia in 2012. „Medalia aceasta atrage atentia asupra sa inca o data. Vasile Dudau se anunta un sportiv de mare perspectiva si daca este foarte bine pregatit, din toate punctele de vedere, cred ca va rasplati munca altora prin rezultate. Rezultatul este important pentru el, deoarece abia in 2012 va fi junior si se va bate pentru medalii si locuri in loturile nationale la aceasta virsta. Insemna ca are o sansa reala“, a declarat Ion Purcariu, antrenor la CS Ceahlaul.

Dudau nu a mai venit la Piatra Neamt dupa concursul de la Arad. Impreuna cu ceilalti componenti ai lotului national de juniori si cu antrenorii coordonatori ai acestei selectionate, s-a deplasat la Bucuresti. Acolo este in cantonament inca de la 1 octombrie si va ramine si-n 2012. „Merge in pregatire cu lotul national si isi va continua acolo activitatea pentru ca in 2012 sint competitii numeroase pe plan national si international. Inca nu stim un calendar fixat pentru anul viitor, dar sigur intrecerile europene si mondiale nu vor avea loc inainte de Jocurile Olimpice de la Londra ale seniorilor“, a precizat Ion Purcariu.

Pe plan international, Vasile Dudau a ajuns in vara lui 2011 la intrecerile europene de cadeti si la cele mondiale, dar a ratat Campionatul Mondial de juniori, care a avut loc in iunie, la Bucuresti. Pe plan national, a punctat pentru CS Ceahlaul atit la juniori, cit si la cadeti. Se mindreste cu o medalie de bronz la juniori, in primavara, pentru ca in vara sa bucure antrenorii si conducerea CS Ceahlaul prin cistigarea titlului de campion national la categoria „54 kilograme“.


Tipărire   Email