Stefan Nica, in barca de 8+1 a Romaniei la Europene

stefan nica1Stefan Nica a facut pasul spre „barca regina“ a canotajului, cea de „8+1“, urmind a participa pentru Romania, in septembrie 2011, la Campionatele Europene de seniori, ce se vor desfasura in Bulgaria, la Plovdiv. Este o realizare importanta pentru canotajul nemtean si pentru sportiv, mai ales ca Nica are numai 19 ani, iar in acest an a concurat pentru tricolor la mondialele de tineret.

 

 

„In canotaj categoria de virsta tineret se intinde pe trei ani, de la 18 impliniti la 22. El abia este in primul an de tineret, iar faptul ca a fost convocat pentru seniori inseamna ca are valoare si ca este de mare perspectiva. Nica va face parte dintr-un echipaj tinar care spera sa indeplineasca baremul pentru Jocurile Olimpice de la Londra“, a declarat Valentin Gavril, cel care l-a descoperit pe Nica.

Antrenorul este convins ca tricolorii, cu Nica in barca, pot reusi la europene un concurs foarte bun care sa le aduca si calificarea la mondialele de seniori din 2011, care vor tot in septembrie, dar in Serbia. „Daca s-ar califica si la mondiale, ar fi un an foarte bun pentru Stefan Nica. Sper insa ca totul sa le mearga foarte bine si sa-i vedem vislind la Jocurile Olimpice“, a completat Gavril.


Tipărire   Email