Valentin Gavril candidează la postul de vicepreședinte al FR Canotaj

Valentin GavrilProfesor emerit si renumit în sportul de mare performanță pentru iscusința de a descoperi, forma și promova spre marea performanță tinerele talente din canotaj, tehnicianul pietrean Valentin Gavril candidează în acest an la postura de vicepreședinte al Federației Române de Canotaj. Până să intre în cursa pentru câștigarea funției importante, Valentin Gavril s-a făcut cunoscut și ca director al celei mai valoroase instituții sportive nemțene înscrisă în marera performanță: CS Ceahlăul Piatra-Neamț.


Perioada stabilită de oficialii conducerii FR Canotaj pentru ședința ordinară a Adunării Generale de Alegeri este 12-14 martie. Momentul respectiv va coincide cu alegerea unui nou staff director la cârma sportului rămas nr. 1 pe plan intern.
Târgu-Mureș va găzdui ședința de alegeri pentru funcțiile de președinte, vicepreședinte și pentru desemnarea celor șase membrii care să compună biroul executiv.
Profesorul Valentin Gavril este coordonator al catedrei de canotaj la CS Ceahlăul, resșpectiv la Liceul cu Program Sportiv din Piatra-Neamț. De altfel, unitatea de învățământ respectivă este cea care îl propune pentru noua postură pe reputatul antrenor, în Adunarea Generală de Alegeri la FR Canotaj.
Valentin Gavril se află în cel de-al treilea an de mandat ca membru în Biroul Executiv al federației de canotaj.
"Rolul de vicepreședinte semnifică o funcție importantă și cu multe responsabilități în federația de canotaj. Personal, consider că am avut multe de învățat în cele două mandate ca reprezentant al Biroului Executiv. Am îmbinat antrenoratul cu managementul, am continuat să promovez mulți sportivi localnici la loturile olimpice, dar și în curtea unor cluburi importante de pe plan intern precum CSA Steaua, Dinamo și CSM București", se încurajează antrenorul pietrean.
În noua postură, profesorul Valentin Gavril știe că va trebui să umble mai mult pe drumuri, pentru a face rost de bani și finanțare.
Ca director, pietreanul crede că are un atuu în plus față de ceilalți candidați la postul de vicepreședinte al FR Canotaj. Totodată, profesorul Valentin Gavril mizează pe susținerea primită din partea celorlalți colegi din țară". "Nu mă gândesc doar cei din ministerul de resort (n.n. MTS), ci chiar și al altora, din alte ministere".
Odată înhămat la un alt obiectiv personal, directorul Valentin Gavril este conștient de faptul că numirea sa pe postul de vicepreședinte al FR Canotaj va presupune "mai multe drumuri făcute la București".
Profesorul Valentin Gavril se arată convins de faptul că votul decisiv pentru alegerea în noua organigramă a federației sportului nr. 1 din țară va cântări foarte mult în ședința Comitetului Executiv de la mijlocul acestei luni.
"Fără acea disciplină de fier și o muncă asiduă, nu se poate obține marea performanță la care noi toți visăm. Avem generații bune de sportivi, copii pe care trebuie să-i ducem pe cele mai înalte culmi ale înaltei performanțe. Pe plan intern, am fost în ultimii trei ani de zile drept cea mai valoroasă federație sportivă. Avem rezultate deosebite cu toate loturile, la competețiile importante: jocuri olimpice, campionate mondiale și campionate europene. Să dea Dumnezeu să fim cu toții sănătoși", a conchis directorul Valentin Gavril.
Ca obiectiv, canotajul românesc și-a propus obținerea a una-două medalii la ediția acestui an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo (Japonia).


Tipărire   Email