Federatia de Lupte a uitat de cadeti si juniori

vasile dudau2Vasile Dudau, campion national la lupte greco-romane la categoria "54 kg" cadeti si-a propus in 2011 performante notabile si pe plan international. A fost cooptat in lotul tricolor pentru europene si pentru mondiale, dar la nici una dintre competitii nu a intrat in primii zece. Ion Purcariu, antrenorul de la Clubul Sportiv Ceahlaul al luptatorului, a explicat motivele pentru care Romania nu a luat nici o medalie la "greco-romane" in competitiile continentale si mondiale la juniori si
cadeti.„Nu a existat pregatire centralizata. Sportivii nu au avut acelasi program, aceeasi alimentatie, aceeasi medicamentatie. Fiecare s-a antrenat la club, unde antrenorii au incercat ca pregatirea sa fie cit mai buna, dar nu asa se face. La cluburi antrenamentele s-au facut cu oponentii de acolo, nu de cea mai buna calitate. Si ne-au mai lipsit meciurile. Romania nu a mers decit in Serbia la un concurs de verificare, in rest s-a antrenat cum a apucat in tara“, a declarat Ion Purcariu, component al conducerii tehnice a nationalei de cadeti.

Antrenorul a povestit ca Vasile Dudau, desi a incheiat concursul pe locul 13, se putea agata de o medalie la mondiale, chiar daca la europene s-a accidentat. In opinia sa, sportivul a abordat gresit meciul din primul tur de la mondialele din Ungaria. Inainte de mondiale, Vasile Dudau a concurat la europenele din Polonia, unde a terminat pe locul 11.


Tipărire   Email