Mihaela Macsim, cinci medalii la mondiale

logo login20191015 3Mihaela Macsim a reusit o performanta greu egalabila la Campionatele Mondiale de Radioamatorism, care au avut loc in perioada 19-23 octombrie in Germania, la Bielefeld.

In concursul junioarelor II, Macsim a terminat pe locul al treilea in toate cele patru probe in care s-a aflat pe lista de start: receptie, receptie indicative, transmitere si trafic radiosimulat. "Careul de bronz" a fost completat cu o a cincea medalie de aceeasi culoare, in concursul pe echipe, Romania terminind intrecerea mondiala in urma Belarusului si a Rusiei.„La inceput nu am crezut ca pot termina cu medalii la fiecare proba, pentru ca stiam ca sint adversari foarte buni si concursul foarte greu. La final m-am bucurat insa de rezultate“, a declarat Mihaela Macsim.

Romania a adunat in total 2 medalii de aur, 7 de argint si 13 de bronz. Daca la individual, lui Mihai Airinei i-a fost foarte greu la prima sa participare in intrecerea seniorilor, acesta si-a adus aportul in concursul pe echipe.
„Pentru Romania este o performanta, mai ales cind vorbim despre diferen]ele de punctaj. De departe, Belarus si Rusia sint cei mai bune in lume. Urmam noi, iar diferenta dintre noi si Ungaria a fost mai mare decit ma asteptam. Romania ramine o forta in radioamatorismul mondial“, a declarat Gheorghe Paisa, antrenorul sportivilor pietreni care a mers la acest mondiale in calitate de arbitru.


Tipărire   Email