Pregătiri cu folos pentru Campionatul Mondial din Franța

logo login20191015 3Flotila CS Ceahlăul Piatra-Neamț și-a adjudecat victoria (locul I) în două dintre cele cinci probe ale întrecerii Cupei României la canotaj. Rezervată categoriei junioarelor I, competiția s-a desfășurat joi, vineri și sâmbătă pe lacul Dorobanț din Iași. Distanța de concurs a măsurat 1.000 de metri.

Coordonator al echipei canotoarelor pietrene, profesorul Valentin Gavril a acceptat să înscrie la start și sportive mai mici ca vârstă, din categoria junioarelor II și III. Acestea au avut drept obiectiv simpla participare. Delegația performerilor noaștri a numărat 18 componenți (băieți și fete). Cele mai bune rezultate au fost obținute de echipajul bărcii de 4 vâsle și 4 rame. Locul I a fost adjudecat de Georgiana Blanariu, Bianca Drăghici, Beatrice Piseru și Ioana Scutaru. Pentru reușita lor, fetele Ceahlăului au fost răsplătite de oficialii FR Canotaj cu trofeul Cupei României și diplomele aferente victoriei lor.
O surpriză neașteptat de plăcută a delegației canotoarelor noastre a venit și din partea componentelor echipajului de dublu vâsle. Teodora Sonia Biță și Denisa Vasilică s-au autodepășit, încheind cursa pe un nesperat loc II. "Ele sunt în primul an de categorie a junioarelor II, dar au făcut o cursă tactică de excepție. Îmi dau încredere că vom avea două junioare foarte bune. Sunt pregătite fizic și mental la parametri înalți, motiv pentru care voi propune biroului federal ca în 2024 să participe la Campionatul Mondial din Canada. Ele sunt campioane naționale pe ergometru în acest an, cu timpi de nivelul junioarelor mari. Sunt făcute pentru a obține mereu medalii!", își laudă echipa, directorul CS Ceahlăul, Valentin Gavril. Flotila pietreană așteaptă, acum, cu încredere desfășurarea întrecerilor Campionatului Mondial de junioare. Concursul se va desfășura în Franța, la Paris și va testa pista olimpică unde vor fi programate, anul viitor, întrecerile competiției supreme: Jocurile Olimpice. La Campionatul Mondial din Franța, CS Ceahlăul va trimite o delegație formată din cinci sportivi: Silviu Dumitriu (în proba de patru rame fără cârmaci) și cele patru fete: Georgiana Blanariu, Bianca Drăghici, Beatrice Piseru și Ioana Scutaru. "Avem o echipă sudată, iar asta mă face să visez la câștigarea unei medalii din cel mai prețios metal!", a conchis profesorul Valentin Gavril.


Tipărire   Email