Laura Pal - Locul 4 în lume, locul 1 acasă

laura pal2Canotoarea Laura Pal, eleva antrenorului Valentin Gavril a avut o perioadă foarte încărcată în luna august a acestui an, având de participat la atât Campionatele Mondiale pentru juniori din Japonia, cât și la naționalele rezervate aceleiași categorii de vârstă, la Iași. La Tokyo, acolo unde a concurat pe aceeași pistă pe care se vor desfășura întrecerile Jocurilor Olimpice de vară din 2020, echipajul din care a făcut parte Laura Pal a ajuns în finala probei de 4 vâsle.

 

Tricolorele au terminat pe locul 4 la Tokyo (n.n. – cu timpul de 7 minute, 7 secunde și 310 sutimi), în urma ambarcațiunilor din China (locul 1 - 7 minute, 1 secundă și 420 sutimi), Italia (7 minute, 5 secunde și 080 sutimi) și Germania (7 minute, 6 secunde și 710 sutimi). În urma echipei române au trecut linia de sosire echipajele Noii Zeelande și a Statelor Unite ale Americii.

Laura Pal, cea mai bună sportivă a anului 2018 în Neamț:
”Campionatul Mondial din Tokyo a fost foarte greu pentru noi deoarece drumul lung și obositor, climatul și fusul orar ne-au pus bețe în roate. Cu toate acestea am reușit să ne menținem cât de cât pe linia de plutire și să reușim calificarea în finală. În acea fază a întrecerii am terminat pe locul 4 la o distanță de 60 de sutimi de podium. Așa cum ne așteptam, am avtu de concurat împotriva echipejelor ce reprezintă marile puteri ale canotajului în present, precum Statele Unite ale Americii, China, Noua Zeelandă, Regatul Unit, Germania, Italia. Am luptat până la capăt, cu toată forța și voința noastră, dar în sport sunt câștigători și învinși. Nu am luat medalie, dar asta nu ne știrbește din dorința de a reveni acolo mai puternice și nici nu ne descurajează. Cred că avem puterea de a o lua de la capăt cu munca și de a vom lupta în continuare pentru noi, pentru România!”

Până la a ajunge în finală, România a fost a treia în seriile preliminare, după Italia și Noua Zeelandă, care s-au calificat direct în finală. În recalificări, împotriva Marii Britanii, SUA, Danemarcei și Indiei, Laura Pal și colegele sale au terminat curs ape locul 1 cu timpul de 6 minute, 53 secunde și 470 sutimi.

La naționalele de juniori de la Iași, Laura Pal a terminat prima în proba indivuiduală și a adus un nou titlu national pentru CS Ceahlăul Piatra Neamț, și pe locul 4 la dublu alături de Amalia Mustea.

Începutul lunii septembrie se anunță din nou bogat în concursuri pentru Laura Pal. Aceasta ar putea fi la europenele de tineret din Grecia (n.n. – în prima decadă a lunii septembrie), iar între 11 și 15 septembrie va merge în Serbia unde va concura la Campionatele Balcanice.


Tipărire   Email