Lotul "tricolor" se pregătește la Piatra Neamț

mihai mihut2În programul coordonat de antrenorul federal Anton Arghira sunt implicați și cei doi performeri pietreni crescuți și promovați în marea performanță de antrenorul Ion Purcariu, de la CS Ceahlăul: Mihai Radu Mihuț și Daniel Potoschi.

 

Prin complexul sportiv din curtea CS "Ceahlăul", orașul Piatra Neamț a redevenit acea gazdă perfectă pentru componenții lotului național de lupte greco-romane. Performerii "tricolori" au ajuns în urbea noastră încă de la
finalul săptămânii trecute. Acum pregătesc viitoarele provocări internaționale importante. Din echipa coordonată de antrenorul Anton Arghira nu lipsesc pietrenii Mihai Radu Mihuț și Daniel Potoschi. Cei doi au fost crescuți, formați și promovați în marea performanță chiar din curtea CS Ceahlăul, de către antrenorul Ion Purcariu. Pentru luptătorii de greco-romane din lotul "tricolor", stagiul de pregătire de la Piatra Neamț se va întinde pe întreaga durată a lunii  aprilie.
"Nu este pentru prima dată când venim la dumneavoastră în oraș. Ne-a plăcut mereu, altfel nu reveneam. În plus, ne-am convins de seriozitatea oamenilor de aici; vorbesc despre domnul director Valentin Gavril, de antrenorul Ion Purcariu, dar și despre ceilalți performeri ai CS Ceahl\ul, oameni muncitori, serioți, implicați în performanță", susține antrenorul federal Anton Arghira. Din orașul nostru, delegația lotului României își va îndrepta atenția asupra  participării la turneul mondial din 6-9 mai, în Bulgaria. Concursul respectiv ce semnifică ultima oportunitate pentru sportivii noștri de a mai obține calificarea la ediția din acest an a Jocurilor Olimpice din Japonia.
"Avem șapte sportivi din lotul de tineret în pregătire, plus încă cinci componenți ai lotului de seniori. Cu aceștia,
trebuie să obținem una-două medalii la fiecare campionat european ce urmează", declară antrenorul Anton Arghira.
Campionatului European de seniori (în Polonia), dar și întrecerea Campionatului European de tineret (Under 23) sunt competi]iile importante pe care luptătorii le pregătesc, în cele mai bune condiții, pe plan local. Pietreanul Mihai Radu Mihuț se numără între cei de la care antrenorul Anton Arghira se așteaptă să obțină o medalie în cadrul Campionatului European. Reprezentant acum am clubului Dinamo București, Mihai Mihuț va concura în secțiunea categoriei 63  kilograme la turneul Campionatului European. "Va participa la categoria în care s-a consacrat și
credem că poate obține o medalie!", a punctat antrenorul Arghira.


Tipărire   Email